Sakarya Sualtı Kulübü Bodrum dalışında “SOMA” pankartı açtı
Sakarya’da her kesimden dalış sever bireylerin bir araya gelerek 2010 yılında, “Dalış biter, Dostluk devam eder” sloganıyla kurulan Sakarya Sualtı Kulübü; Ercan Garlı Kulüp başkanlığında Bodrum’da ki dalışta açtığı “ SOMA” pankartı ile şehitlerimizin acısını paylaştı.
Aldıkları dalış eğitimlerinden sonra katıldıkları turlarda arkadaşlıkları geliştirerek, Sakarya Sualtı’nın temellerini atan dalış severler, yurt içi ve yurt dışında ki dalışlara katılarak, dostluklarını sürdürüyor. Her yıl Mart ayı ortalarında açılan dalış sezonuyla birlikte Kasım ayı ortalarına kadar her ay en az bir tane dalış gezisi gerçekleştiren Ercan Garlı, Maksut Keskin, Hikmet Ebrem, Ali Ulvi Ulusoy, Ufuk Özbaş, Egemen Haluk Bilgin, Fatih Alparslan, Ramis Alparslan, İsmail Demirok, Mehmet Akif Kabacaoğlu, Soner Tığ, Serdar Dedeli, Ercan Sevinç, Ünal Akman, Oğuz Savtekin, Şenol Teke, Murat Çalgın, Özgür Yücel ve Ayberk Hun Yönetimindeki Sakarya Sualtı Kulübü, 301 şehidimizin bulunduğu Soma’da yaşanan felaketin acısını, Mayıs ayında gerçekleştirdiği Bodrum dalışında, “SOMA” pankartı açarak, paylaştı. 2010 yılında, “Dalış biter, Dostluk devam eder” sloganıyla kurulan Sakarya Sualtı Kulübü, bugüne kadar Yurtiçinde; Sapanca, Ayvalık, Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kaş, Çeşme, Kemer, Marmara Deniz\'i, Kerpe, Cebeci, Kefken, Karasu, Kocaali ve Gölcük’te dalış etkinlikleri gerçekleştirirken, 2013 yılından itibaren de Mısır, Tayland ve Maldivler’i de dalış gezileri arasına kattı.
CMAS ve PADI sisteminde alınan eğitimi
Sakarya Sualtı Kulübü hakkında bilgi veren Maksut Keskin, Sakarya Sualtı Kulübü’nün kuruluş hikayesini şöyle anlattı: “Kimimiz bir gün gazetede bir yazı okudu, kimimiz tatilde yaptığı deneme dalışında büyülendi, kimimiz de izlediği belgesellerden etkilendi ve dalış sporuyla ilgilenmeye başladı. Aldıkları dalış eğitimlerinden sonra katıldıkları turlarda arkadaşlıkları gelişti ve böylelikle Sakarya Sualtı’nın temelleri atılmış oldu. Zaman içerisinde başka dalış tutkunlarının da aramıza katılmasıyla büyük bir aile olduk. Her geçen gün büyüyen ve yükselen bu organizasyonumuz 2010 yılından bu yana dalış severlerle buluşmaya devam ediyor. Tabii bazı arkadaşlarımıza sadece dalış yapmak yetmedi; eğitmen oldu. Cmas ve Padı sisteminde alınan eğitimler ve artan dalış tecrübeleri sonucunda grup üyelerimize eğitimler veriyoruz. Amaçlarımızdan bir tanesi de dalgıç üyelerimizle birlikte eğitmen kadromuzu da genişletmektir. İster daha önce hiç dalış yapmamış olsun isterse de mevcut seviyesini geliştirmek isteyen dalgıçlara eğitimler veriyoruz. Sürekli olarak yakın çevremizde veya Ege ve Akdeniz’deki dalış noktalarında yaptığımız dalışlarla hem kendimizin hem de üyelerimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Çünkü sürekli gelişime inanıyoruz. Artan tecrübe ile birlikte dalışta ileri yüzerlik, ilk yardım, malzeme bakımı, navigasyon ve dalış liderliği gibi daha birçok konuda tüm üyelerimizin yüksek seviyede olmasına gayret ediyoruz" dedi.